sobota, 30 stycznia 2016

Ekonomski mostovi / Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach, łączy mostami

Studirajući na Ekonomskom fakultetu u Katovicama, studenti imaju priliku da se upoznaju sa načinom studiranja u drugim gradovima u Poljskoj, takvim kao što su: Varšava, Vroclav, Krakov ili Poznanj. Ali isto tako studenti iz tih gradova mogu da se upoznaju sa studentskim životom studenata iz Katovica.

Cilj projekta Ekonomski mostovi, jeste „izgradnja“ mostova izmedju studenata i različitih fakulteta koji se bave ekonomskim naukama. To je jedinstven način da se studenti upoznaju sa načinom studiranja na drugim fakultetima.

Ceo program traje 4 dana, a u mogućnosti ste da se upoznate sa novim mestom, novim studentima, njihovim predstavnicima, kao i noćnim životom uz pomoć novih prijatelja, a sve je to proprćeno zanimljivim prezentacijama i predavanjima. Ono što je svakako važno, jeste da je sve ovo besplatno.
Na vama je samo da ispunite dva kriterijuma konkursa. U prvom delu konkursa je potrebno popuniti formular, na kome morate pokazati koliko ste zaista kreativni i morate biti zanimljivi vašim kolegama iz studentskog parlamenta. Ako ste zaintrigirali vaše kolege iz parlamenta, bićete pozvani na razgovor sa njima i dobićete temu za pripremu prezentacije. Znači, bez stresa, bez profesora, jednostavno vi i vaše kolege.



Zato ne treba čekati, treba iskoristiti ovu jedinstvenu šansu i sagraditi svoj novi studenski most!

Źródło: http://www.ue.katowice.pl/no_cache/uczelnia/aktualnosci/article/mosty-ekonomiczne-2016.html


Z wypiekami na twarzy przeczytałem informację o Mostach 2016 i bynajmniej nie był to raport dotyczący budownictwa drogowego…

Mosty Uniwersytetu Ekonomicznego to nic innego jak program wymiany studentów na kilka dni, czyli studiujesz w Poznaniu, Wrocławiu, Krakowie czy Warszawie. Możesz zobaczyć jak funkcjonują inne uniwersytety, poznać nowych ludzi i pomieszkać w innym mieście.
A czym są mosty ? Generalnie  Mosty służą do łączenia dwóch brzegów, Poznań leży nad Wartą, Wrocław nad Odrą, a Warszawa i Kraków nad Wisłą i wszystkie te miasta mają ciekawe i stare mosty. A jak już przez nie przejdziesz czeka Cię przygoda i nowe wyzwania.


Niezłą przygodą było też wypełnienie formularza zgłoszeniowego… zapewniam, było to nie lada zadanie. A teraz zobaczymy co dalej… 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz